Valter Attila is indul a Vueltán

A magyar bajnok Valter Attila is ott van a Jumbo-Visma keretében, amely részt vesz a szombaton kezdődő Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen írja az MTI

A holland csapat egy különleges célt tűzött ki magának a 2023-as évre, ettől pedig már csak a szeptember 17-én záruló spanyol körveseny válassza el őket. Céljuk az, hogy egyetlen naptári éven belül nyerjék meg mindhárom háromhetes körversenyt. Ezt korábban még egyik istállónak sem sikerült elérnie. A Jumbo-Visma viszont most olyan közel áll a megvalósításhoz, mint még soha, mivel a Giro d’Italián a szlovén Primoz Roglic, a Tour de France-on pedig a dán Jonas Vingegaard szerezte meg a győzelmet, akik egyaránt a holland sztárcsapat versenyzői.

Most, a Vuelta a Espanán, ők ketten együtt vállalják a csapatkapitányi szerepet. A csapatnak jó esélyei vannak a sikerre, hiszen azon kívül, hogy Roglic 2019 és 2021 között háromszor is diadalmaskodott a spanyol körversenyen – az idei Giro előtt -, és Vingegaard pedig kétszeres Tour-győztesként áll a barcelonai rajthoz, olyan segítők is erősítik a Jumbo-Vismát, mint Valter Attila. A csapat közösségi oldalán tett vasárnapi bejelentése szerint Valter mellett az amerikai Sepp Kuss, a holland Dylan van Baarle, Wilco Kelderman és Robert Gesink, valamint a szlovén Jan Tratnik kerültek meg be a keretbe.

A 25 éves magyar bajnok Valter Attila pályafutása során immár negyedik alkalommal vesz részt Grand Touron. A Giro d’Italián 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben is indult, sőt két éve három napig őrizte az összetett éllovasát illető rózsaszín trikót. Tavaly pedig közel állt a szakaszgyőzelmhez, amikor negyedik helyen zárt egy szökésből érkező hajrában a 19. etapon.

Valter a Vuelta történetének második magyar versenyzőjeként áll rajthoz. Bodrogi László volt az első, aki 2004-ben, majd 2006-ban és 2007-ben szerepelt a spanyolországi viadalon.

A háromhetes spanyol körverseny augusztus 26-án rajtol Barcelonából, a versenyről további információkat annak hivatalos honlapján olvashatnak (angol nyelven).

Hosszú évek óta elmondható, hogy a legnagyobb kerékpáros versenyeket, így a Tour de France, a La Vuelta és a Giro D’Italia háromheteseit is az Eurosport közvetíti Magyarországon a televízióban. Az élő közvetítés augusztus 26-án 18:30-tól veszi kezdetét.


Ajánló, ezt olvasta már?


Kövesse az Imprexet Facebookon is!


Indexkép: A kiemelt kép csak illusztráció – Fotó: Unsplash
Forrás: MTI

Az Imprex hírportál csupán 4 hete indult és már rendszeres, visszatérő olvasokkal büszkélkedhet. Ahhoz, hogy dinamikus növekedésünket fenntarthassuk, Önre is szükségünk van. Kövesse portálunkat közösségi média felületeinken is, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről.
Van egy érdekes sztorija, melyet megosztana velünk? Küldje el az Imprex szerkesztőségének és mi megírjuk.