Figyelem Szombathely: Ön készül már a Savaria Race akadályfutó versenyre?

Szombathely szinte falja a sporteseményeket ezen a nyáron. A nagy múltú Vasi Vasembert követően megrendezték a város első SUP versenyét is, mely egyaránt nagy sikerrel zárultak. A sportkedvelőknek azonban nem kell sokáig várniuk újabb kihívásokra, hiszen már készülődhetnek a következő izgalmas eseményre, a Savaria Race terepakadályfutó versenyre.

Az esemény hírét már a SUP versenyen készített interjú alatt is szóba hozta Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere. A július 29-én adott interjúban elmondta, hogy bejelentésre került egy Spartan Race jellegű sportesemény is. Azóta pedig már minden szükséges információ napvilágot látott.

A Savaria Race szeptember 16-án kerül megrendezésre Szombathelyen a Sportligetben.

A verseny során három futamot indítanak a szervezők különböző időpontban, az Egyéni versenyzői futamot, a Csapat versenyzői futamot és a Bulifutamot. Az első kettő jelenti a “vérre menő versenyt”, míg utóbbiról talán elnevezéséből adódóan is egyértelmű, hogy szórakoztató jelleggel iktatták a programba. Csapatban 3 fővel lehet indulni. A leküzdésre váró távolság minden esetben 5 km, a csapat és a bulifutamok esetében 20, az egyéni futamnál pedig 25 akadállyal.

Az egyéni és csapat versenyzői futamok alatt kötelező és büntető feladatos akadályokat kell teljesíteniük a versenyzőknek.

Utóbbi esetében egy lehetőség van megpróbálni teljesíteni az akadályt, viszont a sikertelenség büntetőfeladatot von maga után.
Bizonyos akadályoknál a szervező büntetőkört alkalmaz. Amennyiben a versenyző nem tudja szabály szerint teljesíteni az akadályt, kötelező a meghatározott típusú büntetőkör teljesítése. A büntetőkörön egy adott feladatot végrehajtva körbe kell haladni, a kör területét a szervező piros-fehér színű szalaggal jelöli.”

A kötelező akadályok nem teljesítése azonban sokkal súlyosabb következménnyel jár, ilyen esetben ugyanis a versenyző kizárásra kerül.

A bulifutamban nincsenek ilyen megkötések, ennek célja, hogy a résztvevők jól érezzék magukat.

Kezdőknek és azoknak, akik „csak” egy jó kikapcsolódásra, kihívásra vágynak. A futam során az akadályokat nem kötelező teljesíteni, kihagyhatóak, akár többször megpróbálhatóak. Ha nem sikerülne, egy kis büntetéssel kiválthatjátok őket. A versenyzők segíthetnek is egymásnak a feladatok végrehajtása során. Egyéni értékelés nincs. Minden befutó Ébredj Szombathely! érmet kap.” – írják a bulifutamról a verseny weboldalán

A verseny időrendje:

Szép táblázat
ProgramIdő
Regisztráció07:30-09:00
Egyéni versenyzői futam09:00
Csapat versenyzői futam10:30
Bulifutam11:30
Eredményhirdetés13:30

A nevezésre online van lehetőség ezen az oldalon, a versenyről pedig bővebb információt itt olvashatnak.
Jó felkészülést kíván az Imprex szerkesztősége!


Ajánló, ezt olvasta már?


Kövesse az Imprexet Facebookon is!


Indexkép: A kiemelt kép csak illusztráció – Fotó:
Forrás: savariarace.hu

Az Imprex hírportál csupán 4 hete indult és már rendszeres, visszatérő olvasokkal büszkélkedhet. Ahhoz, hogy dinamikus növekedésünket fenntarthassuk, Önre is szükségünk van. Kövesse portálunkat közösségi média felületeinken is, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről.
Van egy érdekes sztorija, melyet megosztana velünk? Küldje el az Imprex szerkesztőségének és mi megírjuk.