Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt az extrém időjárás károsultjainak

A Magyar Vöröskereszt sürgős gyűjtést szervez a szélsőséges időjárási körülmények okozta károsultak támogatására – tájékoztatta a szervezet az MTI-t szombaton.

Az Európát már hetek óta sújtó extrém időjárás pénteken Magyarországot is elérte, és számos embert hozott váratlan nehézségek elé. A Magyar Vöröskereszt azonnal reagált, és elindította az 1359-es adományvonalat, amely egész évben elérhető. Augusztus 5-től az erre a számra indított hívásokkal vagy az ide küldött “ADOMÁNY” szövegű üzenetekkel bárki könnyedén támogathatja a viharok és az extrém időjárás miatt bajba jutott embereket. Egy hívás vagy egy SMS 250 forint támogatást jelent – közölte a szervezet.

Emellett a segíteni vágyóknak más lehetőségeik is vannak, ha pénzadománnyal vagy banki átutalással szeretnének segíteni. A pontos részletek ezekről megtalálhatók a www.voroskereszt.hu honlapon.

A Magyar Vöröskereszt nem csak hazai segítséget nyújt, hanem nemzetközi szinten is készült támogatás biztosítani a rászorulóknak. Szombaton az esti órákban indul útnak egy segélyszállítmány, amely élelmiszereket és higiéniai termékeket tartalmaz. A szlovén Vöröskereszt augusztus 5-én délután fordult magyarországi partneréhez támogatásért, miután a szélsőséges időjárás szomszédos országukat is súlyosan érintette – tette hozzá a szervezet.

Az emberek segítségére számítva a Magyar Vöröskereszt kiemelte, hogy minden adomány és támogatás hozzájárul ahhoz, hogy a károsultak mielőbb újra talpra állhassanak, és újraépíthessék életüket a viharok okozta veszteségek után.


Ajánló, ezt olvasta már?


Kövesse az Imprexet Facebookon is!


Indexkép: A kiemelt kép csak illusztráció – Fotó: Pixabay
Forrás: MTI