Három újoncnak is helyet adott Marco Rossi a labdarúgó-válogatott keretében

Három újoncot is meghívott a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőre és azt követő barátságos mérkőzésre kihirdetett keretébe Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaírja az MTI.

Az olasz szakember kedden a telki edzőközpontban ismertette a névsort, amelyben újra szerepel a kapusok között a térdsérüléséből hosszú idő után visszatérő Gulácsi Péter is.

Először tagja a keretnek a kecskeméti Szuhodovszki Soma és Horváth Krisztofer, valamint az MTK Budapestben futballozó Kata Mihály.

Hét játékosra nem számíthatok különböző okokból, részben ez indokolta, hogy újoncok is szerepelnek a névsorban. Fontos olyan futballistákat meghívni, akik a jövőt képviselik.

Marco Rossi

Az 58 éves szakember azt is kifejtette, hogy Katát és Horváthot már régebb óta figyelemmel követték, viszont Szuhodovszki teljesítménye még Rossi számára is meglepetés volt.
“Megnyílnak az ajtók, de nekik kell nyitva tartani azzal, hogy napról napra dolgoznak a hiányosságaikon”.

A visszatérő alapemberei közül Gulácsi kapcsán elárulta, hogy a kapus orvosilag rendben van, ezért számára nagyon fontos volt, hogy meghívják és ismét részese legyen a válogatott munkájának.

“Ez a csapatszellem fejlesztését is szolgálja. A szerbek ellen a másik három kapusra számítok, de a barátságos meccsen szeretném játszatni”mondta Rossi Gulácsiról, akinek tavaly október 5-én a jobb elülső keresztszalagja szakadt el, azóta nem lépett pályára.

Rossi szerint Kalmár Zsolton sokat segített, hogy a Fehérvárhoz került, mert így folyamatosan játszhat, ami a szlovákiai DAC-nál már nem volt adott. Hozzátette, a középpályás leigazolásával és a szintén kerettag Fiola Attila visszatérésével máris jobb lett a piros-kékek játéka.

A kezdetektől nagy elvárást éreztem, ami régebben nem volt reális. Most viszont reális elvárás egyenes ágon kijutni.

jegyezte meg Rossi a rendkívül fontosnak ígérkező Eb-selejtező kapcsán.

 A hét pontjával éllovas magyar válogatott jövő csütörtökön zárt kapus csoportrangadót vív Belgrádban a rosszabb gólkülönbségével második szerbekkel az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, majd vasárnap a cseheket fogadja barátságos találkozón.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Demjén Patrik (MTK Budapest), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paksi FC)
védők: Balogh Botond (Parma), Fiola Attila (Fehérvár FC), Mocsi Attila (Rizespor), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)
középpályások: Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (Bournemouth), Nego Loic (Le Havre), Styles Callum (Barnsley), Nagy Ádám (AC Pisa), Szuhodovszki Soma (Kecskeméti TE)
támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencváros), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE)


Ajánló, ezt olvasta már?


Kövesse az Imprexet Facebookon is!


Indexkép:  Magyar labdarúgó-válogatott – Három újonc Marco Rossi keretében – Telki, 2023. augusztus 29. Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott kerethirdető sajtótájékoztatóján a telki edzőközpontban 2023. augusztus 29-én. A szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőn és az azt követő barátságos mérkőzésen először tagja a keretnek a kecskeméti Szuhodovszki Soma és Horváth Krisztofer, valamint az MTK-ban futballozó Kata Mihály. MTI/Hegedüs Róbert
Forrás:  MTI

Az Imprex hírportál csupán 6 hete indult és már rendszeres, visszatérő olvasokkal büszkélkedhet. Ahhoz, hogy dinamikus növekedésünket fenntarthassuk, Önre is szükségünk van. Kövesse portálunkat közösségi média felületeinken is, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről.
Van egy érdekes sztorija, melyet megosztana velünk? Küldje el az Imprex szerkesztőségének és mi megírjuk.