Jött a papírforma, megdőlt a napi és a szezonális melegrekord is vasárnap

Az előzetes adatok alapján megdőlt az idei szezonrekord és a napi melegrekord is vasárnap, Dévaványán 39,5 Celsius-fok voltírja az MTI

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán közölte, hogy az előzetes adatok alapján Dévaványán 39,5 Celsius-fokot mértek, amely nem csak az idei szezonrekordot, de a napi melegrekordot is megdöntötte.

A Békés vármegyei Dévaványára eső hőmérsékleti adatok azt mutatják, hogy vasárnap 17 órakor a hőmérő higanyszála elérte a 39,5 fokot. A második legmagasabb hőmérsékleti értéket a Bács-Kiskun vármegyei Kiskunmajsán rögzítették, ahol 39,1 fokot regisztráltak. A listán olyan további helyek következnek, mint Derekegyház (Csongrád-Csanád), Tiszaalpár (Bács-Kiskun) és Kelebia (Bács-Kiskun), ahol 39,0 fokos hőmérsékletet mértek.

Az augusztus 27-éhez kapcsolódó eddigi rekordhőmérséklet 39,3 Celsius-fok volt, és ezt a hőmérsékleti értéket 1950-ben Csongrádon mérték. A közleményből továbbá kiderül, hogy az idei szezonrekordot eddig Hódmezővásárhely tartotta 39,1 fokkal. Ezt előzte meg a mai napon Dévaványán, de meglehetősen szoros a verseny.


Ajánló, ezt olvasta már?


Kövesse az Imprexet Facebookon is!


Indexkép: A kiemelt kép csak illusztráció – Fotó: Pixabay
Forrás: MTI

Az Imprex hírportál csupán 4 hete indult és már rendszeres, visszatérő olvasokkal büszkélkedhet. Ahhoz, hogy dinamikus növekedésünket fenntarthassuk, Önre is szükségünk van. Kövesse portálunkat közösségi média felületeinken is, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről.
Van egy érdekes sztorija, melyet megosztana velünk? Küldje el az Imprex szerkesztőségének és mi megírjuk.