Különleges hadtörténeti kiállítást tartanak Székesfehérváron

Székesfehérváron, a Székesfehérvári Királyi Napok keretében, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum keddtől bemutatja lenyűgöző és különleges műtárgyválogatását.

Az intézmény közleménye szerint a tárlat a múzeum legértékesebb és leglátványosabb gyűjteményi darabjait vonultatja fel, új szemszögből tárva a látogatók elé a hadtörténelem gazdag világát. A kiállítás olyan tárgyakat mutat be, amelyek méltán számítanak kincseknek, valamint olyan ritkaságokat, melyek eddig csak kevesen vehettek szemügyre

Az évszázadokat átölelő kiállításon impozáns válogatás látható majd, beleértve szúró- és vágófegyvereket, az 1848-49-es honvédség emlékeit, a 20. század legmagasabb kitüntetéseit, lenyűgöző ezüst és porcelán dísztárgyakat, valamint a magyar testőrség emlékeit is. A katonai öltözetek és felszerelések mellett kiemelt hangsúlyt kap a zászló, mint a legfontosabb katonai jelkép, melynek története és jelentősége is bemutatásra kerül.

A “Hadi múltunk kincsestára – Válogatás a Hadtörténeti Múzeum értékeiből” című időszaki kiállításnak otthont adó Szent István Király Múzeum Rendház épületében a látogatókat kedd 18:00-tól várják, hogy mélyebben belemerülhessenek a hadtörténelem izgalmas és sokszínű világába. A tárlat remek lehetőséget kínál mindazoknak, akik érdeklődnek a múltunk iránt, és szeretnék megismerni az évszázadok során kialakult katonai hagyományokat és emlékeket.


Ajánló, ezt olvasta már?


Kövesse az Imprexet Facebookon is!


Indexkép: A kiemelt kép csak illusztráció – Fotó: Pixabay
Forrás: saját tudás, Fotók: MTI

Az Imprex hírportál csupán 4 hete indult és már rendszeres, visszatérő olvasokkal büszkélkedhet. Ahhoz, hogy dinamikus növekedésünket fenntarthassuk, Önre is szükségünk van. Kövesse portálunkat közösségi média felületeinken is, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről.
Van egy érdekes sztorija, melyet megosztana velünk? Küldje el az Imprex szerkesztőségének és mi megírjuk.