Vádat emeltek az eltűntként nyilvántartott gyerekeket szállító embercsempészek ellen

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három emberrel szemben, aki idén januárban a román – magyar határon csempészett át két eltűntként keresett gyereket – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

A vádirat szerint a rendőrjárőrök január 26-án állították meg és igazoltatták Csanádpalotán, a határ közelében a két gyermekkel sétáló vádlottat, aki sem a saját, sem a gyermekek személyazonosságát nem tudta hitelt érdemlően igazolni.

Feladata az volt, hogy a nemzetközi körözési listán eltűntként nyilvántartott, uniós állampolgárságú gyermekeket a zöldhatáron átvezesse, és vádlott-társához kísérje, aki ezalatt egy járművel és a gyerekek nagyapjával együtt a közelben, Magyarországon várakozott arra, hogy a schengeni övezeten belül továbbszállíthassa őket.

A vádlottakat – köztük a megbízást adó nagyapát – minősített embercsempészés bűntettével vádolják – közölte az ügyész.


Ajánló, ezt olvasta már?


Kövesse az Imprexet Facebookon is!


Indexkép:  A kiemelt kép csak illusztráció – Pixabay
Forrás:  MTI

Az Imprex hírportál csupán 6 hete indult és már rendszeres, visszatérő olvasokkal büszkélkedhet. Ahhoz, hogy dinamikus növekedésünket fenntarthassuk, Önre is szükségünk van. Kövesse portálunkat közösségi média felületeinken is, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről.
Van egy érdekes sztorija, melyet megosztana velünk? Küldje el az Imprex szerkesztőségének és mi megírjuk.