Forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten augusztus 20 és az atlétika vb miatt

Az idei augusztus 20-i ünnepségek miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten, melyek kiegészülnek az atlétikai világbajnokság megrendezése okozta lezárásokkal.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője, Balogh Ádám rendőr ezredes pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az intézkedések elsősorban a résztvevők és nézők biztonságát szolgálják, és ezek a korlátozások az előző évekhez hasonlóan úgynevezett “dinamikus lezárásként” lesznek végrehajtva, ami annyit jelent, hogy mindig csak az az útszakasz lesz lezárva és csak annyi ideig, amíg feltétlenül szükséges.

Az érintett területek tizenegy budapesti kerületet foglalnak magukba, és a lezárások összesen harminc kilométer hosszan terjednek el. Balogh ezredes rámutatott, hogy ez mindössze a Budapesti úthálózat fél százalékát teszi ki, így az intézkedések az általános közlekedést minimálisan érintik. A konkrét területek és útszakaszok pontos lezárásával kapcsolatos információk mindenki számára elérhetőek a Police.hu honlapján, ahol interaktív térkép segítségével lehet keresni az egyes városrészekre vonatkozó adatokat.

Az augusztus 20-ai ünnepségekre való felkészülés során különös hangsúlyt fektetnek a Balaton irányából érkező forgalomra. Az érintetteknek azt javasolják, hogy tájékozódjanak rendszeresen a rendőrség és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján, mivel itt folyamatosan frissülő információkat találhatnak. Emellett arra ösztönzik az embereket, hogy lehetőség szerint válasszák a tömegközlekedési eszközöket a forgalom könnyebb folyamatosítása érdekében.

Az állami ünnepen a rendőrség teljes személyi állománya azzal a céllal dolgozik, hogy a városban közlekedők minél kevesebb fennakadással találkozzanak. A nagyobb csomópontokban forgalomirányító rendőrök segítik majd a közlekedést, és a Rendőrségi Igazgatási Központban működő csapatszolgálati törzs figyelemmel kíséri a rendezvényeket és a város forgalmát, így bármilyen szükség esetén azonnal reagálni tudnak.

Balogh Ádám ezredes hangsúlyozta, hogy az intézkedések célja a zökkenőmentes és biztonságos közlekedés biztosítása a városban az ünnepi események ideje alatt.


Ajánló, ezt olvasta már?


Kövesse az Imprexet Facebookon is!


Indexkép: A kiemelt kép csak illusztráció – Fotó: Pixabay
Forrás: MTI

Az Imprex hírportál csupán 4 hete indult és már rendszeres, visszatérő olvasokkal büszkélkedhet. Ahhoz, hogy dinamikus növekedésünket fenntarthassuk, Önre is szükségünk van. Kövesse portálunkat közösségi média felületeinken is, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről.
Van egy érdekes sztorija, melyet megosztana velünk? Küldje el az Imprex szerkesztőségének és mi megírjuk.