Tizenöt embert vettek őrizetbe kábítószer miatt a Szigeten, de volt olyan is aki börtön helyett inkább bulizott

A dílerek és a garázdálkodók sem maradtak tétlenek a Sziget Fesztiválon, volt aki csak túl sokat ivott, de körözött személyre is bukkantak a rendőrök. Tizenöt embert vettek őrizetbe kábítószer-kereskedelem és két embert garázdaság vádjával az idei Sziget fesztivál ideje alatt.tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a rendőrség hivatalos honlapján

A közlemény szerint a rendezvény biztonságáért elsősorban a szervező és a biztonsági cég volt felelős, szoros együttműködésben a rendőrséggel. A külső biztosítási feladatokat a BRFK mellett a Készenléti Rendőrség és a polgárőrség is ellátta. Emellett a látogatók között civil ruhás nyomozók is tevékenykedtek.

A fesztivál ideje alatt a budapesti rendőrök hat embert kábítószer-kereskedelem, kilenc embert pedig kábítószer birtoklás gyanúja miatt állítottak elő. A hatóságok lefoglaltak 53 gramm kokaint, 119 gramm amfetamint, 12 gramm marihuánát, 2 gramm hasist és 57 gramm ketamint.

Továbbá két személyt garázdaság miatt fogtak el, és egy nőt előállítottak, aki engedély nélkül kereskedett többek között illegális elektromos cigarettával.

Egy személyt azért állítottak elő, mert megtagadta az igazoltatást, de akadt olyan is, aki “elfelejtette” megkezdeni letöltendőjét és börtön helyett a Szigetre ment. A körözés alatt álló személyt a rendőrök egy büntetés-végrehajtási intézetbe szállítottak.

A fesztivál ideje alatt több mint ötezren látogatták meg a BRFK prevenciós pontját, ahol bűn- és baleset-megelőzési programokkal, baleseti szimulátorral, hasznos tanácsokkal és játékokkal várták a résztvevőket.


Ajánló, ezt olvasta már?


Kövesse az Imprexet Facebookon is!


Indexkép: Sziget – Véget ért a Sziget fesztivál – Budapest, 2023. augusztus 16. A befejeződött 29. Sziget Fesztiválról távozó fiatalok az óbudai Hajógyári-szigetre vezető K-hídon 2023. augusztus 16-án. MTI/Mónus Márton
Forrás: MTI

Az Imprex hírportál csupán 4 hete indult és már rendszeres, visszatérő olvasokkal büszkélkedhet. Ahhoz, hogy dinamikus növekedésünket fenntarthassuk, Önre is szükségünk van. Kövesse portálunkat közösségi média felületeinken is, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről.
Van egy érdekes sztorija, melyet megosztana velünk? Küldje el az Imprex szerkesztőségének és mi megírjuk.