Sikeres magyar vállalkozókat vert át egy szír férfi, letartóztatták

Magyar vállalkozókat európai uniós támogatások ígéretével átverő szír férfit tartóztattak le Szigetszentmiklóson. – adta hírül a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a rendőrség hivatalos oldalán

A közlemény szerint a 60 éves szír állampolgárt jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett gyanújával hallgatták ki, majd letartóztatták a nyomozók.

A vizsgálat adatai alapján a külföldi férfi megtévesztette a sikeres magyar vállalkozások vezetőit, cégfejlesztésre szóló, több tízmillió forintos európai uniós támogatások ígéretével. A csaló a pályázatok elkészítéséért és kezeléséért ötezer és tizenötezer euró közötti összegeket kért és kapott meg, amit a cégek vezetői kifizettek neki.

A gyanúsított ügyesen kigondolta csalási séma részleteit, színlelte a pályázati folyamatot, valamint hivatalos kinézetű dokumentumokat állított elő, amelyeket iktatószámmal és bélyegzővel láttak el. Az eddigi nyomozati eredmények szerint a szír férfi 2022 tavaszától összesen öt vállalkozót tévesztett meg, 33 millió forinttal károsítva meg őket.

Az elkövető ellen korábban már indult eljárás csalás miatt, és a jelenlegi cselekedetét felfüggesztett szabadságvesztés büntetése alatt követte el. – olvasható a rendőrségi közleményben


Ajánló, ezt olvasta már?


Kövesse az Imprexet Facebookon is!


Indexkép: A kiemelt kép csak illusztráció – Fotó: Pixabay
Forrás: MTI

Az Imprex hírportál csupán 4 hete indult és már rendszeres, visszatérő olvasokkal büszkélkedhet. Ahhoz, hogy dinamikus növekedésünket fenntarthassuk, Önre is szükségünk van. Kövesse portálunkat közösségi média felületeinken is, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről.
Van egy érdekes sztorija, melyet megosztana velünk? Küldje el az Imprex szerkesztőségének és mi megírjuk.
    Köszönöm, hogy elolvastad a cikket. Az Imprex hírportál alapítója vagyok és jelenleg egyedül üzemeltetem a weboldalt. Jelenléteddel hozzájárulsz, hogy hírportálom növekedhessen és egyre több emberhez juthassanak el az Imprexen közzétett hírek.